Tiek rīkota Saldus novada ‘’Medību trofeju izstāde 2023’’

Laikā no šī gada 15.aprīļa līdz 30.aprīlim tiek organizēta Saldus novada “Medību trofeju izstāde 2023”, kas norisinās reizi divos gados. To organizē Latvijas Mednieku savienības Saldus nodaļa un Nacionālā Medību trofeju vērtēšanas komisija, sadarbībā ar Saldus novada domi.

Izstādes mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par medībām, kā ekoloģiski un saimnieciski nepieciešamu nodarbošanos savvaļas medījamo dzīvnieku populāciju skaita regulēšanai. Iegūt datus par Dienvidkurzemes medījamo dzīvnieku populāciju kvalitāti. Veicināt zemes īpašnieku un mednieku savstarpējās sapratnes uzlabošanos. Pandēmijas ierobežojumu dēļ 2021. gadā Saldus novada medību trofeju vērtēšana tika organizēta bez izstādes, tāpēc šī gada Saldus novada medību trofeju izstādē tiek paredzēta liela mednieku atsaucība.

Izstādē būs apskatāmas Latvijas Mednieku savienības Saldus nodaļa medību klubu trofejas, kuras līdz šim nav vērtētas, skatāma fotogrāfa Ivara Freimaņa foto izstāde, kā arī Mednieku kluba “Pampāļi” izstādītās jau novērtētās medību trofejas. Izstādes ietvaros 22. aprīlī tiks organizēts medību seminars ”Pārnadžu populāciju apsaimniekošana un selektīvo medību principi”, kuru vadīs Latvijas mednieku savienības priekšsēdētājs Jānis Baumanis.

Norises vieta Saldus novada Pampāļu pagasta pārvaldes Kultūras namā, Rūpniecības ielā 1A, Pampāļi, Saldus novads. Izstādes darba laiks darba dienās un brīvdienās no plkst. 10.00-18.00, ieeja bez maksas.

Sīkāka informācija par Medību trofeju izstādi pieejama sazinoties - Uģis Vējš, 27899691.

Izstādes nolikums - ATVĒRT ŠEIT.