1. oktobrī sākas dzinējmedību sezona

Šā gada 1. oktobrī sākas kārtējā dzinējmedību sezona, pirms kuras Valsts meža dienests rosina medniekus atkārtot medību drošības prasības.

Tāpat mednieki tiek aicināti izvērtēt nepieciešamību doties dzinējmedībās jau pašā sezonas sākumā, kamēr pamežs ir lapotā stāvoklī un mežā sastopams liels ogotāju, sēņotāju un atpūtnieku skaits. Šobrīd pameža lapojuma dēļ ir ierobežota redzamība, tādēļ medniekiem jābūt pastiprināti uzmanīgiem.

Valsts meža dienests rosina medniekus atcerēties, ka par drošības prasību ievērošanu medību laikā ir atbildīgs ikviens medību dalībnieks.

Dzinējmedību laikā medniekiem un dzinējiem ir jāvalkā spilgtas krāsas apģērba elementi – piemēram, vestes, jakas vai cepures, kas padara cilvēku viegli pamanāmu. Tāpat medību laikā medniekiem ir obligāti jāievēro stingras drošības prasības, tostarp, šaut tikai pa skaidri redzamu un atpazītu mērķi, nešaut pa mednieku līniju, ievērot noteiktos šaušanas sektorus, patvarīgi nepamest savu vietu uz mednieku līnijas un uzmanīgi apieties ar ieročiem. Ierocis drīkst būt pielādēts tikai tad, kad mednieks nostājies savā vietā uz mednieku līnijas, bet visā pārējā laikā (tai skaitā pārgājienos un pārbraucienos) tam obligāti jābūt izlādētam.