Statistika par mežsaimniecību un medījamajiem dzīvniekiem pieejama Oficiālās statistikas portālā

Valsts meža dienesta sagatavotie statistika dati par mežsaimniecību un medījamajiem dzīvniekiem turpmāk būs pieejama Oficiālās statistikas portālā stat.gov.lv. Valsts meža dienests ir viena no pirmajām valsts pārvaldes iestādēm, kas uzsākusi datu publicēšanu Oficiālās statistikas portālā.

Valsts meža dienests sadarbībā ar Centrālās statistikas pārvaldi Oficiālās statistikas portālā stat.gov.lv publicējis 2021. gada dienesta statistiskos pārskatus par meža atjaunošanu, koku ciršanu, meža bojājumiem, medījamo un nomedīto dzīvnieku skaitu u.c. Oficiālās statistikas portālā ir pieejami Valsts meža dienesta dati arī par iepriekšējiem gadiem, kas ļauj tos ērti salīdzināt. Valsts meža dienesta dati pieejami šeit.

Lietotājiem ir virkne ieguvumu no datu publicēšanas Oficiālās statistikas portālā. Visu iestāžu statistikas dati ir pieejami vienā vietnē un tabulu veidošanā izmantoti vienoti klasifikatori. Statistikas dati par katru periodu nav jāmeklē atsevišķā dokumentā Valsts meža dienesta tīmekļvietnē, turklāt ir iespēja skatīt interaktīvus vizuālos materiālus, tos var lejupielādēt arī dažādos formātos. Datu tabulām pieejami metadati ar tabulās ietverto definīciju skaidrojumiem. Ir pieejams karšu pārlūks, kas ļauj skatīt tematiskās kartes, saskatīt ģeotelpiskās sakarības, kā arī lejupielādēt ģeotelpisko statistiku. Valsts meža dienesta dati karšu pārlūkā izvietoti šeit. Tāpat portālā pieejams datu publicēšanas kalendārs – lietotāji var redzēt, kad Valsts meža dienests plāno publicēt ikgadējo statistiku.

Valsts meža dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, uzrauga un īsteno meža uguns apsardzību, piedalās valsts meža politikas izstrādē, uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību. Dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm, ikreiz sasniedzot labāko rezultātu. Valsts meža dienests ir zemkopības ministram padota tiešās pārvaldes iestāde.