Medību trofeju izstāde "Koknese 2023" apskatāma līdz 11.jūnijam

AS “Latvijas valsts meži” Vidusdaugavas reģiona klientu centrā Koknesē, Blaumaņa ielā 3, līdz 11. jūnijam bez maksas skatāma Aizkraukles novada medību trofeju izstāde “Koknese 2023”.

Izstādi var apmeklēt darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, brīvdienās: no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Izstādē aplūkojamas savvaļas medību trofejas, kas iegūtas Aizkraukles novada teritorijā laikā no 2019. līdz 2023. gadam. Pirms medību trofeju izstādīšanas, tās vērtēja ekspertu komisija.

Izstādes organizatori atzīmē, ka vērojot izstādītos mednieku guvumus, ir skaidrs, ka mednieks uz mežu vairs neiet tikai gaļas pēc, bet medī daudz atbildīgāk, domājot par selekciju, populācijas kvalitāti, ko apliecina augstvērtīgās trofejas.

Šajā izstādē ir 164 medību trofejas.

Viskuplāk izstādē pārstāvētas staltbriežu trofejas, nākamās populārākās ir stirnāžu trofejas. Izstādē apskatāmi arī meža kuiļu ilkņi, vilku, lūšu, bebru un āpšu galvaskausi, kā arī vairāki dzīvnieku izbāzeņi.

AS “Latvijas valsts meži” izsaka pateicību organizatoriem un medniekiem par ieguldījumu sabiedrības informēšanā un izglītošanā par medībām kā ekoloģisku un saimniecisku nepieciešamību savvaļas medījamo dzīvnieku populācijas regulēšanā un selektīvu medību principu ievērošanā.

Medniecība ir viena no senākajām cilvēku nodarbēm. Gan medību veidi, gan to nozīme laiku gaitā ir manījusies, piešķirot medībām citus uzdevumus, vienlaikus liekot mainīties arī medniekiem. Mednieki, mežsaimnieki un lauksaimnieki sastopas ar sarežģītiem uzdevumiem, jo vienlaikus jānodrošina gan katras sugas dzīves vide un populācijas blīvums, lai mazinātu postījumus zemes apsaimniekošanas nozarēm, gan jāsamazina riski sabiedrībai, piemēram, autoceļu izmantošanas laikā.